Nemzeti eID & ePassport Konferencia

Időpont: 2014 október 13-14

Helyszín: Intercontinental Budapest

Az elektronikus azonosítás szakértőinek találkozója

Az eID és ePass konferencia, – www.eid-epass.org – az állampolgári személyi azonosító okmányok és azok digitalizálásával foglalkozó szakemberek globális fóruma, melynek 6. rendezvényére Budapesten kerül sor.

A Primekey Solutions (Stockholm), és a Microsec (Budapest) és MULTICERT (Lisszabon) Pénzjegynyomda Zrt., mint hivatalos támogató közreműködésével 2014. október 13-án és 14-én Budapesten tartja az eID és ePASS (www.eid-epass.org) konferenciát. Az elektronikus azonosítás globális fórumán több mint 30 országból 35 előadó és 250 szakember vesz részt a legfontosabb ipari vállalatok, valamint a legmagasabb állami szervek részéről az előadásokat, eset tanulmányok megvitatását, műhelymunkát, valamint széleskörű kapcsolatteremtési lehetőséget és kiállítást kínáló rendezvényen.

A 6. alkalom fő irányvonalai:

Személyazonosság biztosítása – egységesítés a kormány és az ipar szemszögéből, Biztonsági kérdések az eÚtlevélről, új személy azonosítási metódusok, eID – új használati módok és új üzleti modellek, Elektronikus adat lopások, kritikus adatok, automatikus határ ellenőrzés, eID Cloud szolgáltatások,a tárgyak internete (IoT)– továbbá új technológiai kezdeményezések bemutatása szerte a világból. A világ minden részéről érkező delegáltak összegyűlnek 2 napra hogy megbeszéléseket folytassanak az elektronikus azonosításról , ipari innovációról, üzleti folyamatokról és a jogi vonatkozásokról.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy társszervezőként segíthetünk a 6. eID és ePASS Konferencia szervezésben. Ez a jelentős esemény, mely először kerül megrendezésre Közép-Európában, kiváló lehetőséget biztosít minden Magyarországon és a környező régiókban dolgozó IT szakembernek, hogy megismerjék a legújabb trendeket és technológiákat, és az erős, de csak helyi piacon tevékenykedő cégeknek, mint amilyen a mi vállalatunk is, hogy fontos kapcsolatokat építsenek ki az iparág meghatározó nemzetközi cégeivel és felhasználóival. – Fantasztikus, hogy éppen 2014-ben kerül megrendezésre Magyarország fővárosában a rendezvény, mert ez így egybeesik a Microsec fennállásának 30. évfordulójával.

Vanczák József, Microsec Elnöke, IT szolgáltatás biztosítása az Igazságügyi Minisztériumnak.

„Az áttörés évét követően, melyben a polgárok szembesültek az elektronikus azonosítás hatalmával és értékével, a konferencia fantasztikus lehetőséget kínál arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat és megtanuljuk, hogyan lehet ezt a fejlődést optimálisan kezelni.”

Hans Graux – ICT Ügyvéd és jogi tanácsadó az Európai Tanácsnak

A Pénzjegynyomda Zrt. büszkén támogatja az idei évben Budapesten megrendezésre kerülő 6. konferenciát . A magyar Forint kizárólagos gyártójaként, valamint Magyarország vezető, hamisítás elleni védelemi elemekkel ellátott személyi azonosító és úti okmányok gyártására specializálódott nyomdájaként megtiszteltetés számunkra, hogy ezt az egyedi eseményt támogathatjuk. Az eID &ePass Konferencia kiváló alkalom a tanulásra, tapasztalat megosztásra, kapcsolatrendszer kiépítésére a vezető szakemberekkel, gyártókkal, döntéshozókkal az eID-k globális közösségében.”

Dr. Gorondy-Novák Judit, Vezérigazgató, Pénzjegynyomda Zrt.

Forrás: https://www.eid-epass.org/