Díjaink

Díjaink

 

Az év zöld nyomdája díj – 2012; 2013

Magyarország egyik vezető szakmai folyóirata – a Nyomdavilág – 2011-ben díjat alapított, melynek célja a papír- és nyomdaipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír- és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett példamutató eredmények elismerése. A díjazottak 1-5-ig csillagot is kapnak, mintegy minősítésként.

 

Termékdíjaink

 

Pro Typographia 2014.

Idén a Pro Typographia termékversenyen a “Biztonsági nyomtatványok, értékpapírok” kategóriában ezüst minősítést szereztünk “Magyar szentek és boldogok” alkalmi bélyegünkkel.    “Születési anyakönyv” termékünk elnyerte a Printinfo különdíját “Tradíció” kategóriában, valamint több termékünk kiváló minősítést szerzett.

A Pénzjegynyomda nevében a díjakat Dr. Gorondy-Novák Judit vezérigazgató vette át.

JUDITROL_Protypo

                      2014 PT ezüst - Magyar szentek              2014 Tradíció - Születési anyakönyv                 2014 PT kiváló minősítés

 A verseny elnevezése, jellemzői:
A Pro Typographia sorszámozott termékverseny sorozat, amelynek célja, hogy megméresse, és a nagyközönség számára bemutassa a hazai nyomdák kiemelkedő minőségű termékeit különböző kategóriában. A verseny évente egy alkalommal kerül megrendezésre, elnevezése a Nyomda- és Papíripari Szövetség (a továbbiakban: Szövetség), a verseny szervezőjének kizárólagos tulajdona.

A verseny nyitott és nyilvános, a szabályok betartásáért a szervező vállal felelősséget. A Szövetség fenntartja magának a jogot, hogy a verseny szabályait a meghirdetés időpontjáig megváltoztassa. A verseny szabályzatát a honlapján, mindenki számára hozzáférhető módon teszi közzé.

A verseny során kiosztott díjak:

1. Arany, ezüst és bronz fokozatú díjak kategóriánként
2. Kiváló oklevél az általános szakmai kritériumoknak kiválóan megfelelő termékeket gyártó nyomdáknak
3. Külső szervezetek által felajánlott különdíjak
4. A Szövetség által alapított különdíja

 

Magyar Termék Nagydíj 2014

Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokkunk elnyerte a Magyar Termék Nagydíj 2014 megtisztelő címet.

A római kori Seuso-kincs egy szokatlanul nagy ezüsttartalmú dísztárgy együttes, mely egy a Balatonnál élt módos római polgár, talán hadúr tulajdonában lehetett. A feltételezések szerint egy barbár betörés alkalmával rejthették el a kincseket.

A bélyegblokk kiadásának apropója a Seuso-kincs hét darabjának 2014. márciusában történő hazaszállítása volt. A tizennégy darabból hét került vissza Magyarországra, ami azért óriási jelentőségű, mert így van lehetőség a tárgyak mélyebb tudományos vizsgálatára. A hazaszállítás tiszteletére készült el a bélyegblokk.

A fő technológiai kihívást az jelentette, hogy egyes részeket domborítani is kellett. Itt egy plasztikusabb, 3D-s megoldást találtunk ki, és – szintén a Folkem Kft. segítségével – sikeresen meg is valósítottuk. Ez gyönyörűen sikerült: az egyik korsó különösen szép, plasztikus lett, az alakja és az ötvösmunka motívumai is szépen kivehetőek rajta.
A most Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazott Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokk természetesen nem jöhetett volna létre néhány kiemelkedően felkészült szakemberünk tudása és munkája nélkül, a munka minden fázisában, az előkészítéstől a kötészetünkig.

Seuso blokk

Az elismerést tanúsító trófeát és díszoklevelet a Pénzjegynyomda Zrt. képviseletében Fehérné dr. Csehkis Ágnes vehette át ünnepélyes keretek között 2014. szeptember 3-án Dr. Mengyi Roland úrtól, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnökétől.

seuso

A díjat 66 pályázó 66 terméke vagy szolgáltatása érdemelte ki. Idén azokat a pályázókat részesítették előnyben, akiknek a termékei vagy szolgáltatásai kiváló minőségűek, újszerűek, értékesítésükben pedig fokozottan előtérbe kerül a külpiacok fontossága.

A díjazottak egy évig díjmentesen használhatják a nyertes termékeiken, illetve szolgáltatásaikon a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet.

 

Pro Typographia – minőségi nyomdatermékek versenye

2013-ban a Pro Typographia termékversenyen „Puskás 10” mintabankjegyünk „Biztonsági nyomtatványok, értékpapírok” kategóriában bronz fokozatú díjat nyert. A Pénzjegynyomda Zrt. nevében a díjat Balikó László vette át.

pro_typographia_atvetel

 

Díjazottjaink

 

Hess András díj 2014

A Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség 2014. május 23-án Debrecenben megrendezett közgyűlésén Berneczei Istvánnénak, a Pénzjegynyomda Zrt. kötészeti művezetőjének ítélte oda az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, a Hess András díjat.

A jelölt személyére cégünk tett javaslatot, figyelembe véve, hogy a díjat olyan személyek kaphatják meg, akiknek szakmai tevékenysége jelentősen hozzájárult a cég sikerességéhez.

Berneczei Istvánné 1987 karácsonya óta vállalatunk meghatározó tagja. Kezdetben könyvkötő szakmunkásként, majd csoportvezetőként, ma pedig művezetőként segíti kiemelkedő szakértelmével Társaságuk működését. Remek pedagógiai érzékének köszönhetően számos munkatársunk lett a szakmájának elismert mestere. A Pénzjegynyomda Zrt.-nél eltöltött több, mint 25 éves munkaviszonya alatt sok fiatal munkavállaló szerzett magabiztos rutint mellette.

hess_andras_berneczeikati

Konstruktív, előrelátó és problémamegoldó személyiségének köszönhetően a kollektíva javaslata alapján a cégvezetés 2012-ben a „Pénzjegynyomdáért” díjjal jutalmazta.

 

Ki a legjobb magyar nyomdász? – 2013

A Magyar Nyomdász Társaság idén 6. alkalommal hirdette meg szakmai versenyét, amelyen egyéni és nyomdai csapat kategóriában biztosított megmérettetési lehetőséget.
A Pénzjegynyomda Zrt. részéről technológusaink és fejlesztőink csapatban és egyéniben vállalták a szakmai megmérettetést.

A verseny szakmai zsűrijében a magyar nyomdászat elismert szakemberei, vezetői vettek részt.

A HBPC csapat ezúttal megváltozott felállással (Dobrovits Ádám, Peitli József és Rauscher Péter), vágott neki a hét fordulóból álló, 100 kérdést meghaladó elméleti feladatsornak, illetve a hat gyakorlati feladatnak (melyek egy részét a helyszínen kellett megoldani). Az alapszakasz pontversenyét végig vezetve, a Print and Packaging Days kiállításon megrendezett döntőn – ahová a pontversenyben az első három helyen álló csapatot és egyéni versenyzőt hívták meg a szervezők –végül ismét az első helyet sikerült elérni!

legjobb_nyomdasz_halegjobb_nyomdasz_csapat

A körülményeket a résztvevők számára megnehezítette, hogy a helyszíni döntőn nem tudott részt venni két fő, de a korábbi csapattárs, Balikó László beugrott segíteni.

Hausz Attila pedig egyéni kategóriában indult és nyerte meg a versenyt, szintén nagy fölénnyel.